User Tools

Site Tools


Sidebar

contrib:wouso

World of USO

World of USO v3 (2009-2010)

TODO

 • Temă fantasy (Răzvan - find someone)
 • Poveste (Andrei)
 • Slogan (Andrei)
 • Rank-uri (Andrei)

Elemente noi

 • fiecare jucător își alege o clasă/ghildă
 • vor exista 3 clase
 • jucătorii se grupează în echipe cuprinse între 3 și 5 jucători
 • durata unei echipe este de 2-3 săptămâni; după 2-3 săptămâni își realeg echipa/clasa
 • toate echipele vor primi, săptămânal, la un anumit moment cunoscut, un quest (diferit de quest-ul principal); rezolvarea quest-ului este limitată ca timp (de ordinul orelor, poate chiar al zecilor de minute)
 • echipa care a rezolvat cel mai repede va primi cele mai multe puncte; celelalte echipe vor primi, în continuare, mai puține puncte
 • punctele se vor distribui la nivelul echipei - nu contează cât a rezolvat fiecare, contează cât a rezolvat echipa
 • există două idei pentru implementarea quest-ului
  • un set de 5 întrebări pentru fiecare membru al echipei (gen provocare, multiple variante)
  • un quest de 15 întrebări pentru _întreaga_ echipă; toți membrii echipei vor putea rezolva quest-ul
 • trebuie revigorată ideea de quest special cu acordarea de artefacte așa cum am procedat în anul 1

Poveste

Peste mii de ani, dezvoltarea tehnologică a permis omenirii să colonizeze majoritatea sistemelor solare apropiate. Unul dintre cele mai importante sisteme colonizate a fost Bitron. Sistemul Bitron este sursa elementului Bitium 101010, un element unic în galaxie, care a permis accelerarea fără precedent a dezvoltării tehnologice. Sub conducerea Institutului de Cercetare Galactică (GRI - Galactic Research Institute), Bitium 101010 a fost folosit pentru a asigura pacea în sistemele colonizate și pentru a permite explorarea continuă a galaxiei.

Statisticile recentă arată, însă, că sistemul Bitron este pe moarte. Unul dintre cei doi sori ai acestui sistem se stinge rapid. În estimările curente, în mai puțin de o sută de ani, sistemul Bitron va pieri într-o explozie stelară. Marcând ca prioritate zero salvarea sistemului Bitron, GRI a decis să adune cei mai buni cercetători din sistemele solare colonizate pentru a crea un mecanism de regenerare a soarelui folosind chiar Bitium 101010.

Cercetătorii au fost selectați atent pe urma rezultatelor de excepție în domeniul științei și inovării . Toți acești cercetători au fost transportați pe stația spațială Resurgam, cel mai mare complex științific construit în istoria omenirii. Comunitatea de cercetători de elită astfel formată are un singur scop: dezvoltarea tehnologiilor și echipamentelor avansate care, compuse și integrate, vor conduce la renașterea soarelui. GRI a denumit această inițiativă proiectul Phoenix.

Tu ești unul din acei cercetători de elită, sosit pe stația Resurgam de pe unul din sutele de sisteme pe care omenirea le-a colonizat. Aici vei avea ocazia să-ți faci relații noi, să întâlnești oameni de stiință care au revoluționat dezvoltarea tehnologică, să înveți lucruri noi de la colaboratorii tăi, să-i înveți pe ei la rândul tău, să urmezi cursuri și seminarii de specialitate oferite pe stație și să aplici aceste noțiuni în cadrul proiectului Phoenix.

Cunoștințele tale anterioare și deprinderile pe care le vei dobândi pe stație sunt esențiale pentru succesul proiectului Phoenix. Salvarea Bitium 101010, unl dintre elementele miracol ale dezvoltării tehnologice și explorării galactice, depinde de tine. Aplicarea cunoștințelor și experienței tale în domeniu este prioritatea ta în cadrul proiectului Phoenix.

În plus, știi că experiența pe stația Resurgam este unică și îți va fi utilă mult timp după încheierea misiunii. Nu vei rata în nici un moment ocazia să confirmi că ești un membru de marcă al comunității științifice galactice.

contrib/wouso.txt · Last modified: 2020/07/20 09:16 (external edit)