Salutare!
Vino să te joci cu noi pe gheață la ediția a cincea ACS Winter Skating!
Cu o săptămână înainte de vacanța de iarnă, Facultatea de Automatică și Calculatoare, împreună cu Liga Studențiilor din Facultatea de Automatică și Calculatoare, vă invită să participați la challenge-uri și concursuri pe patine răsplătite cu numeroase premii speciale.
Programul evenimentului este: Anul 1: Luni 9 Decembrie 20:30 Anul 2: Marti 10 Decembrie 20:30 Anul 3: Miercuri 11 Decembrie 20:30 Anul 4: Marti 10 Decembrie 20:30 Master 1&2: Luni 9 Decembrie 20:30 Premierea: Joi 12 Decembrie 20:30
Pentru înscriere, va trebui să achitați suma de 10 RON responsabilului de serie[3]. Cei care nu dețin patine le vor putea închiria de la patinoar in schimbul sumei de 10 RON. Responsabilul va completa numele participanților la una din paginile de la [3]. Cine doreste sa ajute la promovarea evenimentului, poate folosi [4][5]. Pentru mai multe detalii, consultați wiki-ul[2].
Vă așteptam, Facultatea de Automatica si Calculatoare
[1] http://www.patinoaronline.ro/
[2] http://patinoar.cs.pub.ro/
[3] http://patinoar.cs.pub.ro/wiki/responsabili/home
[4] http://patinoar.cs.pub.ro/wiki/promovare
[5] https://www.facebook.com/events/196982470489758/
Salutare!
Ne facem plăcere să vă invităm la evenimentul Electronic Arts “Meet the Makers”[1], joi, 14 noiembrie 2014, de la ora 14:00 în sala EC105. Veți avea ocazia să vă întâlniți cu cei care au dezvoltat și dezvoltă jocurile din familia FIFA. Va fi foarte interesant, mai ales pentru aceia dintre voi pasionați de jocuri (și de a juca și de a crea).
Vor exista suprize și posibilitea unei vizite la studioul Electronic Arts din România.
Vă așteptăm!
Salutare!
În perioada 16-20 iunie 2013, va avea loc FOSS4G Central and Eastern Europe 2013[0], o conferință dedicată aplicațiilor open source în domeniul geospațial.
Este o bună ocazie pentru persoane de profil tehnic să interacționeze cu un domeniu conex dar în care sunt folosite tehnici din domeniul IT. Vă invităm să participați.
O descriere exhaustivă a conferinței găsiți aici[1]. Vor exista un set de seminarii care se vor desfășura duminică și luni (16-17 iunie 2013) în cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare și apoi va urma conferința.
Foarte important este si code sprint-ul de joi, 20 iunie 2013[2]. Avem deja confirmarea reprezentaților[3] de la trei proiecte open source importante din lumea geospațială: GRASS GIS[4], MapServer[5], PyWPS[6]. Aceștia vă vor ghida prin lumea respectivelor proiecte.
Pentru a beneficia de acces liber la seminarii trebuie să folosiți pentru înregistrare codul oto4wgp282
[0] http://2013.foss4g-cee.org/about/welcome
[1] http://swarm.cs.pub.ro/~razvan/events/foss4ge-cee-2013/descriere-foss4g-cee-2013.pdf
[2] http://2013.foss4g-cee.org/program/code-sprint
[3] http://wiki.osgeo.org/wiki/FOSS4G_CEE_2013_Code_Sprint
[4] http://grass.osgeo.org/
[5] http://mapserver.org/
[6] http://pywps.wald.intevation.org/
Echipa FOSS4G-CEE
Salutare!
Începând cu acest an organizăm o sesiune extinsă a Google I/O în București, în Facultatea de Automatică și Calculatoare din Universitatea POLITEHNICA din București. Vom face streaming la prezentări și sesiuni demonstrative de la Google I/O 2013[1].
Pe lângă prezentările de la Google I/O, vom avea invitați speciali și veți avea ocazia să intrați în legătură cu alte persoane interesate de domeniile mobile, web development și cloud computing.
Evenimentul se va desfășura în trei zile, miercuri, joi și vineri, 15-17 mai 2013, începând cu ora 19:00.
Pentru confirmarea participării vă rugăm să folosiți pagina Google Plus[2] și să cereți un bilet Eventbrite[3]. Vă rugăm să completați și acest formular[4]; ne va ajuta să planificăm sesiunile mai de interes.
Vă așteptăm!
[1] https://developers.google.com/events/io/
[2] https://plus.google.com/events/cg4qop11heldkavjtflse95n5ps
[3] http://google-io-extended-bucharest.eventbrite.com/
[4] https://docs.google.com/forms/d/146MDcKGafQeVG75IIUUb09xm2ip-i4dxTWoI_0yHcTU/viewform
Salutare,
Pe data de 26 ianuarie 2013 (sâmbătă) vă invităm, la Firefox OS App Days [1]. Este un eveniment dedicat aplicațiilor web, și vă invităm să fiți alături de Mozilla în lansarea noului sistem de operare Firefox OS [2].
Veniți cu laptop-urile voastre, cu dispozitivele mobile și cu aplicațiile pe care vreți să le arătați, sau cu ideile de aplicații pe care vreți să le construiți.
Evenimentul se ține la The Hub [3]. Invitația este deschisă tuturor persoanelor interesate de tehnologii web și nu numai.
Vă invităm să vă înscrieți!
[1] http://firefoxosappdaybucharest.eventbrite.com/#
[2] http://www.mozilla.org/en-US/firefoxos/
[3] http://bucharest.the-hub.net/
Salutare!
Grupul Systems[0] are plăcerea să vă prezinte propunerile de proiecte de diplomă pentru anul universitar 2012-2013. Proiectele de diplomă pe care vi le propunem acoperă subiecte din zona systems, precum sisteme de operare, rețelistică, securitate, virtualizare, embedded systems, mobile.
Proiectele au o pondere inginerească semnificativă și urmăresc obținerea unor rezultate practice. În general, necesită cunoștințe de sisteme de operare, rețelististică, compilatoare, hardware, programare C și de nivel scăzut.
O bună parte din proiecte sunt realizate în colaborare cu firme sau parteneri externi (Ixia, Intel, VirtualMetrix, Freescale, CloudBit).
Documentele cu propunerile de diplomă Systems, împreună cu un set de document auxiliare, se găsesc aici[1]. Pentru a aplica la aceste proiecte de diplomă, folosiți formularul Google[2]. Deadline-ul de aplicare este duminică, 28 octombrie 2012.
Pentru întrebări sau neclarități, trimiteți-i un e-mail lui Răzvan Deaconescu[3].
Vă invităm să aplicați!
Grupul Systems
[0] http://www.facebook.com/systems.cs.pub.ro
[1] https://docs.google.com/folder/d/0B3h5Op_iFi3jT3A3djdOWHRkY28/edit?pli=1
[2] https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dHpMOGpWXzVfdGtFRlktWGFVVmJhVlE6MQ#gid=0
[3] razvan.deaconescu@cs.pub.ro
Salutare!
Vă invităm să participați pe 29 si 30 septembrie la evenimentul Open Media Challenge[1]!
Programatori, graficieni, jurnaliști și activiști cu spirit de echipă și pasionați de date deschise colaborează în cadrul unui hackaton pe 29-30 septembrie, în Facultatea de Automatică și Calculatoare, în sălile EG106, EG207, EG405.
Un juriu internațional va decide care este cea mai bună aplicație rezultată din acest efort colaborativ. Printre alții, Stephen King, partener in cadrul Omidyar, va fi prezent la București ca parte din acest juriu.
Hackatonul constă din o zi dedicată hacking-ului, revizuitului de cod și propunerilor lucrate, jurizarea aplicațiilor și petrecerea de după.
Informați-vă și înscrieți-vă pe site[1].
— Detalii despre Open Media Challenge —
Open Media Challenge (OMC) este un eveniment co-finanțat de Knight-Mozilla Open News. Evenimentul este inițiat de Laboratorul de Inovație Media - Sponge și este organizat de CRJI, geo-spatial.org, Ceata, ROSEdu și ApTI.
OMC facilitează scrierea de cod, având ca rezultat programe libere, care răspund la probleme reale legate de media, în special referitoare la agregări și vizualizări de date. OMC este un efort colaborativ, axat pe colecția și distribuția de informație în Estul Europei și se va desfășura în limba engleză.
Pe viitor, intenționăm sa continuăm dezvoltarea proiectelor începute la OMC și să deschidem un hack-space colaborativ. —
Avem plăcerea de a vă invita la un hackaton de aplicații Mozilla[1]. Este o ocazie bună să învățați ceva nou, să lucrati cu oameni pasionați și să descoperiți ce plănuiește Mozilla pentru viitorul internetului. Vom lucra cu tehnologii web: HTML5, CSS, JavaScript.
Chiar dacă nu cunoasteți aceste limbaje, nu fiți descurajați. Cunoștințele necesare sunt minime, și vă vom prezenta noi tot ce trebuie să știți. Veți descoperi ce este boot2gecko[2], noul sistem de operare pentru dispozitive mobile de la Mozilla, și cât de simplu puteți scrie o aplicație pentru el.
Dacă doriți să participați la acest eveniment, vă rugăm să vă înscrieți pe meetup[3].
Evenimentul are loc de sâmbătă (23 iunie ora 10:00) până duminică (24 iunie ora 22:00) în sala EG106a.
[1] - http://www.mozilla.org , http://mozilla.ro
[2] - http://www.mozilla.org/en-US/b2g
[3] - http://mozillahack-bucharest.eventbrite.com
Salutare.
Vă invităm să aplicați la programul Stagii pe Bune[1], cel mai mare program de stagiatură în domeniul IT&C din Romania.
Programul se află la a 10-a ediție. Avem sute de stagii oferite de majoritatea firmelor de IT&C din București, din domenu pentru toate gusturile.
Stagiile sunt deschise tuturor studenților interesați și pasionați de domeniul IT&C. Se desfășoară pe o perioadă de circa 3 luni în intervalul iunie-septembrie. Puteți aplica pe site-ul Stagii pe Bune. Etapele programului sunt descrise aici[2].
[1] http://www.stagiipebune.ro/ [2] http://www.stagiipebune.ro/editia-2014/despre-program/etapele-programului.html
Vă urăm mult succes, Echipa Stagii pe Bune
Salutare!
Vă invităm să aplicați la programul Stagii pe Bune[1], cel mai mare program de stagiatură în domeniul IT&C din Romania.
Programul se află la a 8-a ediție. Anul acesta, prin intermediul său, sunt oferite peste 650 de poziții de stagiu (cea mai mare parte plătite), din care 550 în București. Suntem mândri de amploarea programului și de creșterea numărului de stagii și de stagiari de la an la an[2].
Stagiile sunt deschise tuturor studenților interesați și pasionați de domeniul IT&C. Se desfășoară pe o perioadă de circa 3 luni în intervalul iunie-septembrie. Puteți aplica pe site-ul Stagii pe Bune[1] până pe 13 mai 2012.
[1] http://www.stagiipebune.ro/
[2] http://www.slideshare.net/razvandeaconescu/stagii-pe-bune-editia-1000
Vă urăm mult succes, Echipa Stagii pe Bune
Salutare!
Avem plăcerea de a vă invita la a șasea ediție a școlii de vară IP Workshop[1]. Vă așteptăm din nou anul acesta la Grupul Școlar Economic Administrativ și de Servicii din Călimanești în perioada 30 iulie – 10 august. Lista (aproape completă) a cursurilor propuse în acest an este:
Pe lângâ cursuri, vă așteptăm ca de obicei cu activități recreative și excursii.
Participarea la Școala de Vară se face în urma achitării unei taxe de 650 de RON (600 înainte de 1 iunie) pentru elevi și studenți, și 400 de RON (350 inainte de 1 iulie) pentru profesorii însoțitori. Aceasta include cazarea, trei mese pe zi, materialele pentru curs și excursiile. Informații referitoare la costuri găsiți aici[2].
Pentru mai multe detalii, vă rugam să accesati pagina noastră[1].
[1] http://www.scoaladevara.info/2012/
[2] http://www.scoaladevara.info/2012/?page_id=33
Vă așteptăm, Echipa IP Workshop
Salutare,
Vara aceasta ROSEdu vă invită la o serie de workshop-uri/sesiuni de training pe teme bine definite. Obiectivul nostru principal este knowledge sharing într-o perioadă mai puțin aglomerată dată de vacanța de vară.
Pentru a doua ediție avem deja pregătite 10 workshopuri:
Calendarul si informațiile despre conținutul prezentărilor și despre cei care susțin prezentările le puteți accesa pe site-ul evenimentului [1]. Tot pe site vom publica anunțuri și noutăți.
Înscrierea se face completând formularul aferent fiecărui workshop. Termenul limită este 14 iunie 2013.
Pentru întrebări, vă rugăm să folosiți pagina de contact[2].
[1] http://workshop.rosedu.org
[2] http://workshop.rosedu.org/2013/contact
Salutare,
Vara aceasta ROSEdu vă invită la o serie de workshop-uri/sesiuni de training pe teme bine definite. Obiectivul nostru principal este knowledge sharing într-o perioadă mai puțin aglomerată dată de vacanța de vară.
Pentru prima ediție vă propunem următoarele teme:
Este posibil să mai apară și altele, așa că urmăriți-ne. Atât calendarul, informațiile cu privire la conținutul prezentărilor cât și informațiile despre cei care susțin prezentările le puteți accesa pe site-ul evenimentului [1].
Înscrierea se face completând formularul [2] sau chiar pe site, accesând pagina Înscriere [3].
[1] http://workshop.rosedu.org
[2] https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dEhyalRVQnM0YTliZ0p6aDVxTzhRb2c6MQ
[3] http://workshop.rosedu.org/wiki/inscriere