User Tools

Site Tools


school:organizare-diploma

Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

Both sides previous revision Previous revision
Next revision
Previous revision
Last revision Both sides next revision
school:organizare-diploma [2017/12/31 11:49]
razvan [Comunicare și colaborare proiect]
school:organizare-diploma [2020/07/20 09:18]
127.0.0.1 external edit
Line 1: Line 1:
-= Organizarea proiectului de diplomă =+====== Organizarea proiectului de diplomă ======
  
 <note> <note>
Line 7: Line 7:
 </note> </note>
  
-== Informații utile ==+===== Informații utile =====
  
 Parcurgeți cu **atenție**, de cel puțin **3 ori** [[:school:diploma|indicațiile generale legate de proiectul de diplomă]]. Parcurgeți cu **atenție**, de cel puțin **3 ori** [[:school:diploma|indicațiile generale legate de proiectul de diplomă]].
Line 13: Line 13:
 Nu e nici o problemă susținerea proiectului de diplomă în sesiunea din septembrie. Dacă proiectul nu ajunge într-o fază satisfăcătoare pentru susținere în sesiunea din iulie îl vom amâna. Nu e nici o problemă susținerea proiectului de diplomă în sesiunea din septembrie. Dacă proiectul nu ajunge într-o fază satisfăcătoare pentru susținere în sesiunea din iulie îl vom amâna.
  
-== Mindset ==+===== Mindset =====
  
 Proiectul este al vostru. Voi trebuie să fiți convinși de ceea ce faceți. Nu trebuie mers pe ideea: %%"nu știu, așa mi s-a zis"%%. Proiectul este al vostru. Voi trebuie să fiți convinși de ceea ce faceți. Nu trebuie mers pe ideea: %%"nu știu, așa mi s-a zis"%%.
Line 21: Line 21:
 Când întâmpinați o problemă, rezolvați-o. Când întâmpinați o problemă, rezolvați-o.
  
-== Comunicare și colaborare proiect ==+===== Comunicare și colaborare proiect =====
  
 Vom stabili un interval de întrevedere de 30 de minute o dată la două săptămâni pentru a discuta starea proiectului, probleme curente, respectarea planificării și sarcini pentru următoarele două săptămâni. Vom stabili un interval de întrevedere de 30 de minute o dată la două săptămâni pentru a discuta starea proiectului, probleme curente, respectarea planificării și sarcini pentru următoarele două săptămâni.
Line 31: Line 31:
 Există un director partajat Google Drive la nivelul studenților de licență dintr-un an universitar numit "Diploma - An1-An2 - Comun". Aici veți linka rapoarte, slide-uri și unde veți trece informații de contact și unde vom completa catalogul. Tot aici vom completa feedback-ul pe rapoarte și prezentări. Există un director partajat Google Drive la nivelul studenților de licență dintr-un an universitar numit "Diploma - An1-An2 - Comun". Aici veți linka rapoarte, slide-uri și unde veți trece informații de contact și unde vom completa catalogul. Tot aici vom completa feedback-ul pe rapoarte și prezentări.
  
-== Lucrul la proiect ==+===== Lucrul la proiect =====
  
 Alocați-vă și folosiți consecvent **15 ore pe săptămână** pentru a lucra la proiectul de diplomă. Sunt orele lucrative, neincluzând pauze. Să aveți 15 ore pe săptămână de lucru efectiv la proiectul de diplomă. Alocați-vă și folosiți consecvent **15 ore pe săptămână** pentru a lucra la proiectul de diplomă. Sunt orele lucrative, neincluzând pauze. Să aveți 15 ore pe săptămână de lucru efectiv la proiectul de diplomă.
Line 46: Line 46:
  
 Când lucrați la proiect folosind Git creați commit-uri mici și dese. Urmăriți și indicațiile de pe ROSEdu Techblog: Când lucrați la proiect folosind Git creați commit-uri mici și dese. Urmăriți și indicațiile de pe ROSEdu Techblog:
-* http://techblog.rosedu.org/git-good-practices.html +   http://techblog.rosedu.org/git-good-practices.html 
-* http://techblog.rosedu.org/git-is-the-answer-1.html +   http://techblog.rosedu.org/git-is-the-answer-1.html 
-* http://techblog.rosedu.org/git-is-the-answer-2.html +   http://techblog.rosedu.org/git-is-the-answer-2.html 
-* http://techblog.rosedu.org/git-is-the-answer-3.html+   http://techblog.rosedu.org/git-is-the-answer-3.html
  
 Folosiți pull request-uri și [[https://help.github.com/articles/github-flow-in-the-browser/|workflow-ul GitHub]] când lucrați la proiect. Dacă nu vă puteți baza pe mine (șanse bune din cauza încărcării mele) pentru recenzia pull request-ului, discutați între voi ca procesul să fie: creare pull request, recenzie pull request, aprobare/merge pull request. Folosiți pull request-uri și [[https://help.github.com/articles/github-flow-in-the-browser/|workflow-ul GitHub]] când lucrați la proiect. Dacă nu vă puteți baza pe mine (șanse bune din cauza încărcării mele) pentru recenzia pull request-ului, discutați între voi ca procesul să fie: creare pull request, recenzie pull request, aprobare/merge pull request.
Line 63: Line 63:
 Este recomandat (dar nu impus) să aveți documentație tehnică a proiectului (utilă pentru viitori dezvoltatori, contribuitori) pe wiki-ul proiectului. Este recomandat (dar nu impus) să aveți documentație tehnică a proiectului (utilă pentru viitori dezvoltatori, contribuitori) pe wiki-ul proiectului.
  
-== Livrabile ==+===== Livrabile =====
  
 Veți realiza două rapoarte intermediare pentru proiectul de diplomă. Nu contează dimensiunea, contează conținutul și calitatea acesuita; un raport poate avea și o singura pagină (sau poate jumătate de pagină) dacă este de calitate și cuprinde toate punctele importante. Veți realiza două rapoarte intermediare pentru proiectul de diplomă. Nu contează dimensiunea, contează conținutul și calitatea acesuita; un raport poate avea și o singura pagină (sau poate jumătate de pagină) dacă este de calitate și cuprinde toate punctele importante.
  
-Primul raport va avea ca termen **1 aprilie**. Acesta va conține: +Primul raport va avea va avea termen **în jur de 1 aprilie**. Acesta va conține: 
-* state of the art / related work +   state of the art / related work 
-* obiective, motivație +   obiective, motivație 
-* cazuri de utilizare (use cases) +   cazuri de utilizare (use cases) 
-* componentele software/hardware ale proiectului (building blocks): pe ce platforme rulează, ce soluții existente folosești +   componentele software/hardware ale proiectului (building blocks): pe ce platforme rulează, ce soluții existente folosești 
-* diagramă arhitecturală, vedere de ansamblu (architectural overview): cum arată soluția, ce componente/module vei construi, ce interfețe vei folosi, modul de conectare între componente/module+   diagramă arhitecturală, vedere de ansamblu (architectural overview): cum arată soluția, ce componente/module vei construi, ce interfețe vei folosi, modul de conectare între componente/module
  
-Al doilea raport va avea ca termen **1 mai**. Acesta va conține: +Prezentarea primului raport va dura **5 minute**. Să faceți repetiția prezentării înainte să fiți fluenți și să vă încadrați în timp. 
-* detalii de implementare + 
-* provocări, probleme întâlnite +Al doilea raport va avea ca termen **în jur de 1 mai**. Acesta va conține: 
-* lecții învățate (lessons learned) +   detalii de implementare 
-* starea curentă a proiectului (current status) +   provocări, probleme întâlnite 
-* planificare pentru perioada următoare, până la finalul proiectului (roadmap, timeline, planning) +   lecții învățate (lessons learned) 
-* plan pentru testarea și evaluarea proiectului+   starea curentă a proiectului (current status) 
 +   planificare pentru perioada următoare, până la finalul proiectului (roadmap, timeline, planning) 
 +   plan pentru testarea și evaluarea proiectului
  
 Al doilea raport este candidat pentru participare la Sesiunea de Comunicări Științifice Studențești (are loc în prima parte a lunii mai), unde veți avea ocazia să vă antrenați la prezentarea proiectului în fața comisiei. Al doilea raport este candidat pentru participare la Sesiunea de Comunicări Științifice Studențești (are loc în prima parte a lunii mai), unde veți avea ocazia să vă antrenați la prezentarea proiectului în fața comisiei.
  
-Lucrul la lucrarea de diplomă (documentul livrabil final) va începe la **1 iunie**. După 20 iunie veți lucra exclusiv la lucrarea de diplomă și la slide-urile prezentării.+Puteți construi raportul 2 pentru raportul 1 sau separat. Cum doriți. Slide-urile prezentării pentru raportul 2 vor fi construite peste slide-urile raportului 1, ținând cont de feedback-ul primit la prezentarea raportului 1. 
 + 
 +Prezentarea raportului 2 va dura **7 minute**. Să faceți repetiția prezentării înainte să fiți fluenți și să vă încadrați în timp. 
 + 
 +Lucrul la lucrarea de diplomă (documentul livrabil final) va începe la **1 iunie**. După **20 iunie** veți lucra majoritar la lucrarea de diplomă și la slide-urile prezentării.
  
 Nu se predă codul proiectului. Livrabilul constă în predarea lucrării de diplomă. Nu se predă codul proiectului. Livrabilul constă în predarea lucrării de diplomă.
  
-== Scrisul rapoartelor și lucrării ==+Recomand să faceți raportul pe [[https://www.overleaf.com|Overleaf]] și să dați link pentru feedback. Creați pe Overleaf un proiect numit ''Diploma 2019-2020 - NUME Prenume''. În acest proiect creați 3 directoare: ''raport1'' sau ''report1'', ''raport2'' sau ''report2'' și ''teza'' sau ''thesis'' în care veți crea livrabilele. 
 + 
 +**Întotdeauna să dați link când cereți feedback. Să fie totul one-click away.** 
 + 
 +Să țineți cont de [[:school:diploma|indicațiile generale legate de proiectul de diplomă]] în realizarea rapoartelor slide-urilor. Pentru raportul 2 țineți cont de feedback-ul de raportul 1. Citiți de mai multe ori recomandările și feedback-ul și fiți siguri că le-ați prins și le veți folosi. 
 + 
 +===== Scrisul rapoartelor și lucrării =====
  
 Trebuie să motivați alegerile făcute, între ce ați optat. În general insistat pe răspunsul la întrebarea "De ce?" Trebuie să motivați alegerile făcute, între ce ați optat. În general insistat pe răspunsul la întrebarea "De ce?"
Line 98: Line 110:
 Lucrarea și rapoartele le veți redacta în LaTeX folosind [[:school:diploma#template-uri|template-urile existente]]. Lucrarea și rapoartele le veți redacta în LaTeX folosind [[:school:diploma#template-uri|template-urile existente]].
  
-== Evaluare ==+===== Evaluare =====
  
 Vom face trei sesiuni de repetiție/simulare a prezentării/susținerii lucrării: Vom face trei sesiuni de repetiție/simulare a prezentării/susținerii lucrării:
-* După realizarea primului raport +   După realizarea primului raport 
-* După realizarea celui de-al doilea raport dar înainte de SCS +   După realizarea celui de-al doilea raport dar înainte de SCS 
-* Înainte de susținerea lucrării finale de diplomă (în sesiunea iulie sau septembrie)+   Înainte de susținerea lucrării finale de diplomă (în sesiunea iulie sau septembrie)
  
 O să vă acordăm o notă la fiecare nivel: raportul 1, raportul 2, înainte de susținere. Notele de la rapoarte sunt doar ca să știți pe unde stați între timp. Nota de dinainte de susținere e cea relevantă. Nota de dinainte de susținere este internă, o să v-o comunicăm în evaluarea noastră și va fi o recomandare pentru nota la lucrarea de diplomă. O să vă acordăm o notă la fiecare nivel: raportul 1, raportul 2, înainte de susținere. Notele de la rapoarte sunt doar ca să știți pe unde stați între timp. Nota de dinainte de susținere e cea relevantă. Nota de dinainte de susținere este internă, o să v-o comunicăm în evaluarea noastră și va fi o recomandare pentru nota la lucrarea de diplomă.
school/organizare-diploma.txt · Last modified: 2021/03/30 08:29 by razvan