User Tools

Site Tools


school:organizare-diploma

Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

Both sides previous revision Previous revision
Next revision
Previous revision
Next revision Both sides next revision
school:organizare-diploma [2017/12/31 11:37]
razvan
school:organizare-diploma [2019/04/28 19:56]
razvan [Livrabile]
Line 25: Line 25:
 Vom stabili un interval de întrevedere de 30 de minute o dată la două săptămâni pentru a discuta starea proiectului, probleme curente, respectarea planificării și sarcini pentru următoarele două săptămâni. Vom stabili un interval de întrevedere de 30 de minute o dată la două săptămâni pentru a discuta starea proiectului, probleme curente, respectarea planificării și sarcini pentru următoarele două săptămâni.
  
-Folosim un director partajat Google Drive pentru a centraliza informații interne și orice fișiere de suport pentru lucrul la proiectul de diplomă.+Folosim un director partajat Google Drive pentru a centraliza informații interne și orice fișiere de suport pentru lucrul la proiectul de diplomă. Fiecare proiect are un director partajat Google Drive unde veți pune documente. Vedeți și [[:school:diploma#publicare_fisiere|indicațiile de folosire Google Drive]]. 
 + 
 +În directorul partajat vom avea un document pentru sumarul întâlnirilor și unul organizatoric unde veți completa descrierea proiectului, planificarea, status reports. 
 + 
 +Există un director partajat Google Drive la nivelul studenților de licență dintr-un an universitar numit "Diploma - An1-An2 - Comun". Aici veți linka rapoarte, slide-uri și unde veți trece informații de contact și unde vom completa catalogul. Tot aici vom completa feedback-ul pe rapoarte și prezentări.
  
 == Lucrul la proiect == == Lucrul la proiect ==
Line 48: Line 52:
  
 Folosiți pull request-uri și [[https://help.github.com/articles/github-flow-in-the-browser/|workflow-ul GitHub]] când lucrați la proiect. Dacă nu vă puteți baza pe mine (șanse bune din cauza încărcării mele) pentru recenzia pull request-ului, discutați între voi ca procesul să fie: creare pull request, recenzie pull request, aprobare/merge pull request. Folosiți pull request-uri și [[https://help.github.com/articles/github-flow-in-the-browser/|workflow-ul GitHub]] când lucrați la proiect. Dacă nu vă puteți baza pe mine (șanse bune din cauza încărcării mele) pentru recenzia pull request-ului, discutați între voi ca procesul să fie: creare pull request, recenzie pull request, aprobare/merge pull request.
 +
 +Vedeți și indicațiile de [[https://drive.google.com/open?id=1PmnOsH7_0J4SWas-4CPk5nCVTuhZTIAdSPxxfEp2B78|aici]]. Se găsesc în directorul Google Drive comun.
  
 Fiți disciplinați când lucrați la proiect: timp alocat consecvent, cod scris ca lumea, raporturi de activitate complete, frazare inteligibilă. Fiți disciplinați când lucrați la proiect: timp alocat consecvent, cod scris ca lumea, raporturi de activitate complete, frazare inteligibilă.
Line 61: Line 67:
 Veți realiza două rapoarte intermediare pentru proiectul de diplomă. Nu contează dimensiunea, contează conținutul și calitatea acesuita; un raport poate avea și o singura pagină (sau poate jumătate de pagină) dacă este de calitate și cuprinde toate punctele importante. Veți realiza două rapoarte intermediare pentru proiectul de diplomă. Nu contează dimensiunea, contează conținutul și calitatea acesuita; un raport poate avea și o singura pagină (sau poate jumătate de pagină) dacă este de calitate și cuprinde toate punctele importante.
  
-Primul raport va avea ca termen **1 aprilie**. Acesta va conține:+Primul raport va avea va avea termen **în jur de 1 aprilie**. Acesta va conține:
 * state of the art / related work * state of the art / related work
 * obiective, motivație * obiective, motivație
Line 68: Line 74:
 * diagramă arhitecturală, vedere de ansamblu (architectural overview): cum arată soluția, ce componente/module vei construi, ce interfețe vei folosi, modul de conectare între componente/module * diagramă arhitecturală, vedere de ansamblu (architectural overview): cum arată soluția, ce componente/module vei construi, ce interfețe vei folosi, modul de conectare între componente/module
  
-Al doilea raport va avea ca termen **1 mai**. Acesta va conține:+Prezentarea primului raport va dura **5 minute**. Să faceți repetiția prezentării înainte să fiți fluenți și să vă încadrați în timp. 
 + 
 +Al doilea raport va avea ca termen **în jur de 1 mai**. Acesta va conține:
 * detalii de implementare * detalii de implementare
 * provocări, probleme întâlnite * provocări, probleme întâlnite
Line 78: Line 86:
 Al doilea raport este candidat pentru participare la Sesiunea de Comunicări Științifice Studențești (are loc în prima parte a lunii mai), unde veți avea ocazia să vă antrenați la prezentarea proiectului în fața comisiei. Al doilea raport este candidat pentru participare la Sesiunea de Comunicări Științifice Studențești (are loc în prima parte a lunii mai), unde veți avea ocazia să vă antrenați la prezentarea proiectului în fața comisiei.
  
-Lucrul la lucrarea de diplomă (documentul livrabil final) va începe la **1 iunie**. După 20 iunie veți lucra exclusiv la lucrarea de diplomă și la slide-urile prezentării.+Puteți construi raportul 2 pentru raportul 1 sau separat. Cum doriți. Slide-urile prezentării pentru raportul 2 vor fi construite peste slide-urile raportului 1, ținând cont de feedback-ul primit la prezentarea raportului 1. 
 + 
 +Prezentarea raportului 2 va dura **7 minute**. Să faceți repetiția prezentării înainte să fiți fluenți și să vă încadrați în timp. 
 + 
 +Lucrul la lucrarea de diplomă (documentul livrabil final) va începe la **1 iunie**. După **20 iunie** veți lucra majoritar la lucrarea de diplomă și la slide-urile prezentării.
  
 Nu se predă codul proiectului. Livrabilul constă în predarea lucrării de diplomă. Nu se predă codul proiectului. Livrabilul constă în predarea lucrării de diplomă.
  
 +Recomand să faceți raportul pe [[https://www.overleaf.com|Overleaf]] și să dați link pentru feedback.
 +
 +**Întotdeauna să dați link când cereți feedback. Să fie totul one-click away.**
 +
 +Să țineți cont de [[:school:diploma|indicațiile generale legate de proiectul de diplomă]] în realizarea rapoartelor slide-urilor. Pentru raportul 2 țineți cont de feedback-ul de raportul 1. Citiți de mai multe ori recomandările și feedback-ul și fiți siguri că le-ați prins și le veți folosi.
 == Scrisul rapoartelor și lucrării == == Scrisul rapoartelor și lucrării ==
  
Line 106: Line 123:
  
 Implementarea proiectului este pe locul 2: contează obiectivele și motivația proiectului și cât de mult ați rezolvat din ce v-ați propus și cum puteți demonstra asta. Implementarea proiectului este pe locul 2: contează obiectivele și motivația proiectului și cât de mult ați rezolvat din ce v-ați propus și cum puteți demonstra asta.
- 
school/organizare-diploma.txt · Last modified: 2021/03/30 08:29 by razvan