User Tools

Site Tools


school:diploma

Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

Both sides previous revision Previous revision
Next revision
Previous revision
school:diploma [2021/04/03 11:45]
razvan [Mindset]
school:diploma [2021/07/07 08:57]
razvan [Publicare fișiere]
Line 157: Line 157:
 ==== Publicare fișiere ==== ==== Publicare fișiere ====
  
-  *  Pentru lucrul la proiectul de diplomă (partajare informații, structură, răspunsuri la întrebări, idei) e recomandat să folosiți Google Drive și să partajați conținutul cu coordonatorii. Cel mai bine creați un director partajat în care să puneți toate documentele, fișierele și resursele legate de proiectul de diplomă. Are persistență, e mai ușor de distribuit un link mai multor persoane și poate fi organizat împreună cu alte informații. Dați un nume reprezentativ directorului partajat Google Drive, de forma "Diploma 2013-2014 - Prenume Nume - Nume Proiect" și partajați-l cu persoanele relevante.+  *  Pentru lucrul la proiectul de diplomă (partajare informații, structură, răspunsuri la întrebări, idei) e recomandat să folosiți Google Drive și să partajați conținutul cu coordonatorii. Cel mai bine creați un director partajat în care să puneți toate documentele, fișierele și resursele legate de proiectul de diplomă. Are persistență, e mai ușor de distribuit un link mai multor persoane și poate fi organizat împreună cu alte informații. Dați un nume reprezentativ directorului partajat Google Drive, de forma "Diploma 2013-2014 - NUME Prenume - Nume Proiect" și partajați-l cu persoanele relevante.
     *  Evitați trimiterea de atașamente. Sunt dificil de regăsit și se pierde centralizarea de pe Google Drive.     *  Evitați trimiterea de atașamente. Sunt dificil de regăsit și se pierde centralizarea de pe Google Drive.
   *  Pe cât posibil folosiți documente Google pentru discuții legate de proiectul de diplomă; coordonatorul vă poate da ușor recenzie în formă de editare colaborativă sau comentarii. La fel ca în cazul directorului, dați un nume reprezentativ documentul, de forma "Diploma 2013-2014 - NUME Prenume - Titlu proiect".   *  Pe cât posibil folosiți documente Google pentru discuții legate de proiectul de diplomă; coordonatorul vă poate da ușor recenzie în formă de editare colaborativă sau comentarii. La fel ca în cazul directorului, dați un nume reprezentativ documentul, de forma "Diploma 2013-2014 - NUME Prenume - Titlu proiect".
Line 163: Line 163:
     *  Puteți uploada versiuni diferite ale aceluiași fișier în aceeași "intrare" în Google Drive. Folosiți ''Right click -> Manage versions -> Upload new version''. Detalii [[https://support.google.com/drive/answer/2409045?hl=en|aici]].     *  Puteți uploada versiuni diferite ale aceluiași fișier în aceeași "intrare" în Google Drive. Folosiți ''Right click -> Manage versions -> Upload new version''. Detalii [[https://support.google.com/drive/answer/2409045?hl=en|aici]].
   *  Când lucrați la documentul pentru lucrarea de diplomă și îl veți trimite pentru recenzie, **să fie în în format PDF** (e universal și se vede peste tot la fel).   *  Când lucrați la documentul pentru lucrarea de diplomă și îl veți trimite pentru recenzie, **să fie în în format PDF** (e universal și se vede peste tot la fel).
-  *  Pentru fișierele obținute din redactare, **folosiți format PDF (portabil)** și un nume reprezentativ. De exemplu: "Diploma 2013-2014 - Prenume Nume - Nume Proiect.pdf" ca să fie ușor de identificat când îl puneți pe un stick sau îl atașați la un e-mail sau îl publicați la un loc cu altele.+  *  Pentru fișierele obținute din redactare, **folosiți format PDF (portabil)** și un nume reprezentativ. De exemplu: "Diploma 2013-2014 - NUME Prenume - Nume Proiect.pdf" ca să fie ușor de identificat când îl puneți pe un stick sau îl atașați la un e-mail sau îl publicați la un loc cu altele.
   *  Când trimiteți un fișier coordonatorului sau unei alte persoane, e recomandat să îl puneție pe Google Drive / Dropbox / alt serviciu de sharing.    *  Când trimiteți un fișier coordonatorului sau unei alte persoane, e recomandat să îl puneție pe Google Drive / Dropbox / alt serviciu de sharing. 
   *  Dacă aveți de adăugat un document/fișier în mai multe directoare pe Google Drive, folosiți [[http://teachingforward.net/2015/09/06/adding-files-to-multiple-folders-in-google-drive/|facilitatea specifică Google Drive]] (cu ajutorul combinației de taste ''Shift+z''); **nu** faceți o copie a fișierului/documentului că devine dificilă gestiunea sa: o modificare trebuie făcută apoi în mai multe locuri.   *  Dacă aveți de adăugat un document/fișier în mai multe directoare pe Google Drive, folosiți [[http://teachingforward.net/2015/09/06/adding-files-to-multiple-folders-in-google-drive/|facilitatea specifică Google Drive]] (cu ajutorul combinației de taste ''Shift+z''); **nu** faceți o copie a fișierului/documentului că devine dificilă gestiunea sa: o modificare trebuie făcută apoi în mai multe locuri.
Line 426: Line 426:
  
 ==== Indicații ==== ==== Indicații ====
 +
 +Să îți fie clar pentru fiecare slide "Care este rostul acestui slide? Ce vreau să arăt cu acest slide?".
 +
 +Un slide = o idee. Nu puneți mai multe idei pe un slide, va fi confuzant. Titul slide-ului corespunde ideii prezentate în acel slide.
  
   *  Realizați slide-urile în mod iterativ. După fiecare iterație cereți feedback de la echipa de coordonare:   *  Realizați slide-urile în mod iterativ. După fiecare iterație cereți feedback de la echipa de coordonare:
school/diploma.txt · Last modified: 2021/07/07 08:57 by razvan